BLOG 2021

                                                                                   The old blogs can be consulted

France, 6 December 2021

Some new photos of our "Oxygen Farm" , name used by environmental philosopher Glenn Albrecht for his transformed farm into a haven for nature. 
France, 14 October 2021
Autumn colors 
France, 19 September 2021
Squirrels have come back to stay in our forest. There are several families in different areas.  
France, 1 September 2021
An article appeared about us and the problems we have to deal with because of the hunters coming on our land.... 

France, 20 August 2021
The forest is taking shape

France, 10 August 2021
Photos taken in June and August 

France, July 2021
Birdsong
France, 16 June 2021

France, 10 June 2021

France, 7 June 2021
Our little friend has returned
France, 3 June 2021
Our Wild Flower Garden
France, 27 May 2021
Little grebe in our pond
France, 22 May 2021
Wildflower selfseeded and threatening skies 
France, 19 May 2021
Buzzard 
France, 13 April 2021

France, 24 March 2021
Trees galore 
When you leave a piece of land alone to  nature this is the result: 

France, 31 January 2021

Intimidatie 
Wat is er nog beter dan je verhaal van je af te kunnen schrijven, want er is een vervolg op de jachtinval van 15 januari op ons eigen privé terrein (zie vorige post iin deze blog). En natuurlijk is dit nog maar eens een waarschuwing: kom niet met allerlei hoge verwachtingen naar Frankrijk als dierenrechten hoog bij je in het vaandel staan. 

Al vele jaren hebben we dus last van binnenglurende mannen met geweren om te kijken of er wild is in onze tuin, (tja privacy kan je hier ook op je buik schrijven) en vooral van veel lawaai. Gejank van honden, gegil en geroep van mannen met geweren (jagers dus) en van keiharde schoten, soms zelfs naast de deur. Nu hebben we na het voorval van de jachtpartij van 15 januari (zie hierboven) op ons privé terrein, een advocaat in de hand genomen, want dit kan uiteraard allemaal niet en we gaan dit besluit dus bestrijden.... maar jagers worden hier op allerlei manieren gesteund en verdedigd dus we moeten bewijsmateriaal zien te krijgen van de overlast die ze veroorzaken om onze zaak nog sterker te maken. En wie moet dat doen? Wij dus.... Nu was er dit afgelopen weekend weer een jachtpartij op zo'n 500 meter afstand van onze tuin ( dit is geen uitzondering, ze jagen hier in de buurt gemiddeld 2 keer per week). Er was weer veel lawaai.

Nu is het altijd erg moeilijk om dit geluid goed vast te leggen op video. Of er is te veel wind en dat hoor je heel sterk op video, of je hoort andere geluiden van verkeer, vogels, onze eigen dieren. Dus wat hebben we gedaan? We zijn in de auto gestapt om beter uit te vinden waar dit geluid van de jagers nu eigenlijk vandaan komt. We hebben een aantal rondjes door onze buurt gereden. We zagen op een bepaald moment vanaf een doorgaande weg in het veld een paar onbegeleide jachthonden die achter een stel reeën aanholden (zie hier op video gepubliceerd op facebook en ook hieronder https://www.facebook.com/100002135097263/videos/3655191094562024/ ) en uiteindelijk gingen we de kant op waar we nog wat geknal hoorden en het geluid van hun jachthoorns (overigens een vreselijke doordingend geluid). We reden een klein weggetje in, met aan de rechterkant een stel auto's geparkeerd en tot onze verrassing konden we ineens niet meer verder. Het was een doodlopende weg naar een veld toe. Wisten wij veel. We zijn omgekeerd (gelukkig hebben we 4 wheel drive anders hadden we ook nog vastgezeten). We hebben gewapend met onze camera's een tijdje zitten wachten en zitten luisteren. We hoorden nog weer een knal, we hoorden de jachthoorns, en hebben ook die op film gezet. 

Toen het echt rustig werd wilden we vertrekken en volledig uit het niets kwam er ineens een groep jagers het veld oplopen richting onze auto. Tja en wat doe je dan..... Ik zei tegen Nigel, we zeggen niets. Maar we filmden wel door en namen foto's, in de angst dat ze geweldadig zouden worden... Ze hadden geen masker op en liepen redelijk dicht naast elkaar te praten (dus de COVID regels volledig negerend). Eénmaal naast onze auto hoorden we wat gemompel dat we niet mochten filmen enz..... Grote onzin natuurlijk. We zaten daar rustig. Nu was het ongelukkige toeval dat wij nu dus vast zaten in deze doodlopende weg. De jagers liepen naar hun eigen auto's die we eerder hadden zien staan aan de kant van de weg. Wij konden dus geen kant op. En er kwamen steeds meer jagers bij. Eerst waren het er een stuk of 7. Op het einde een stuk of 20, misschien wel meer.... Nog steeds droegen ze geen masker en de afstand van in ieder geval 1 meter werd nog steeds niet gerespecteerd. 

Gezien de spanningen die in al die jaren zijn opgelaaid tussen ons en de jagers (even voor alle duidelijkheid, alles is begonnen om het feit dat wij hebben gezegd, geen jacht te willen op ons gebied van 3 1/2 hectare) begonnen we ons toch wel een beeje zorgen te maken. Per slot van rekening, staan zij daar met gevaarlijk tuig in hun handen voor het doodschieten van onschuldige dieren ( laten we wel wezen) en wij hadden niets behalve onze cameras en de telefoon. We werden bang. Het leek er heel erg op dat ze ons aan het intimideren waren, en ons de toegang met hun auto's en hun lichamen wilden versperren. Uiteindelijk werd het zo eng, dat we de gendarmerie hebben gebeld en hem hebben uitgelegd in welke situatoe wij ons verkeerden. De gendarme aan de telefoon suggereerde dat we richting de groep jagers zouden rijden, hij bleef aan de lijn, en de jagers te vragen ons door te laten. Ik kan je zegen dat we ons erg ongemakkelijk voelden op dat moment. Met de gendarme nog steeds aan de lijn, bereikten we zo de groep van nu een 20 tal jagers (ze waren allemaal bij elkaar gekomen). Gelukkig hebben we een camera op de voorruit van de auto en daar is het hele scenario mee opgenomen. Er is geen twijfel over mogelijk. 

Eénmaal op de plek aangekomen waar de jagers staan, wordt er wat gemanoevreerd met wat auto's, één jager blijft met de rug voor onze auto staan, maar loopt dan enkele seconden later naar ons open zijraam (zonder zijn masker op) om ons mee te delen dat ze een klacht gaan indienen voor het filmen. Dit is overgens niet illegaal, als je het maar niet publiceert of op facebook zet. En dat was ook niet de bedoeling. Alles is bedoeld voor de advocaat. De gendarme nog steeds aan de telefoon, wat we ook nadrukkelijk hebben gevraagd, hoort het verhaal aan, zegt dat het vrij is een klacht in te dienen, maar dat we niets fouts hebben gedaan, één jager neemt een foto van ons nummerbord en uiteindelijk laten de jagers ons door en al pratend met de gendarme rijden we vervolgens richting huis, maar met nog wat jagers achter ons aan (of dat express was weten we niet) dus hebben we even een omweggetje gereden. 

Frappant van dit verhaal, is vooral de manier waarop ze ons wilden intimideren (waarom haal je anders de hele meute bij elkaar wat op dit moment met COVID verboden is) , ons de weg wilden versperren, maar ook het feit dat ze de COVID maatregelen volledig aan hun laars lappen, niemand had in het begin een masker op, en samenscholingen van meer dan 6 man is op dit moment niet toegestaan..... Gelukkig was het video materiaal vanuit onze tuin achteraf redelijk goed en hopelijk kunnen we dat gebruiken om een klacht in te dienen voor geluidsoverlast want als je dit 2 à 3 keer per week naast de deur hebt is dit echt geen pretje, beter nog, onhoudbaar. Het gaat je door merg en been. Alles staat dus op film en foto. Het hele verhaal gaat weer richting advocaat. En we hebben een nieuwe afspaak gevraagd met de burgemeester. Want dit is niet alles. Donderdag voor dit weekend reed er een jager voor ons huis en klaxonde lang en luid..... allemaal ter provocatie. Deze situatie duurt nu al sinds meer dan 12 jaar. De jagers beginnen ons de keel uit te hangen. Los van het dierenleed dat ze op hun geweten hebben. Is dit nu echt #levenalsGODinFrankrijk ?


France, 17 January 2021
Weapens free in France? And how to protect yourself and your animals from hunters… a bit.
Below the photos published on facebook. 

Home  /  Contact

© Copyright 2017 -2022 Forests From Farms